Setmanari d'informació local - 138 anys

L’assassí de Lucía Patrascu diu que la va matar per un impuls

26311

L’assassí de Lucía Patrascu ha confessat aquest dilluns davant del Tribunal del Jurat de l'Audiència Provincial de les Balears que la va matar perquè se li «varen creuar els cables». No obstant això, la seva defensa ha assegurat que no va ser conscient de fer-ho perquè patia un trastorn mental transitori. Aquest feminicidi va tenir lloc el maig de 2016 al Port de Pollença.

Durant la seva declaració, l'home ha dit que s'havia begut unes 15 cerveses i diverses pastilles d'ansiolítics i valeriana, que li havien receptat feia uns dies. Així, ha assenyalat que quan va arribar la seva dona a casa li va demanar sobre on havia passat tota la nit i que, després de la seva resposta, se li «varen creuar els cables», va agafar un ganivet de la cuina i se’n va anar cap a ella. Després d'apunyalar-la, va baixar al carrer i li va dir a la gent que el detenguessin perquè havia matat la seva dona.

L'acusat és I.C., un home de 60 anys d'origen romanès que no té antecedents penals. Durant el judici, només ha contestat a les preguntes del seu advocat, que ha demanat la seva absolució perquè en el moment dels fets es trobava sota els efectes de l'alcohol i certes substàncies mèdiques pel que va patir un trastorn esquizoide i paranoide transitori.

Segons la fiscal Carmen Fernández, el dia dels fets l'acusat va mantenir una forta discussió amb la seva dona al domicili en què tots dos convivien i després d'això la va apunyalar diverses vegades. Per això, li imputa un assassinat amb traïdoria pel qual li demana 22 anys de presó.

La víctima havia acudit hores abans a un lloc de la Guàrdia Civil a denunciar la seva parella, fets que s'investiguen. La dona tenia dos fills majors d'edat en comú amb l'acusat. Tots dos estan personats en la causa i la Fiscalia demana que siguin indemnitzats cadascun amb 100.000 euros pels danys morals.

El Govern balear, a través de l'Advocacia de la Comunitat, també està personat en el procediment com a acusació popular. Demana, com la Fiscalia, 22 anys de presó. Per la seva banda l'acusació particular, que representa els fills de la víctima, també demana que se li imputi un delicte de maltractaments continuats

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.