Setmanari d'informació local - 138 anys

El Mallorca somia despert amb el retorn a Primera

26307

Risc de desaparició, descensos i fugida d'icones locals han marcat la realitat del Real Mallorca des que abandonés la Primera Divisió en 2013. D'un dia per a un altre, el panorama ha fet un gir inesperat per a l'equip de Vicente Moreno, un que s'ha instaurat a la zona noble de la taula i que podria col·locar-se a la vora de l'ascens directe amb una victòria enfront del Màlaga a Son Moix.

L'afeccionat del Mallorca comença a veure llum al final del túnel. I és que el conjunt balear va tocar fons fa una mica més d'un any quan es va confirmar el daltabaix esportiu, que va incloure un viatge fins al precipici de la Segona Divisió B. Es va parlar de dissolució i desaparició d'un club centenari, però allò forma part ja del passat. L'actual Mallorca ha protagonitzat un recent ascens, de Segona B i a Segona Divisió, i va camí d'un altre més. Això conviden a pensar la taula classificatòria i els nombres del sisè classificat, després de la disputa de 16 jornada de LaLiga1/2/3. El bloc balear s'ha sabut adaptar molt ràpid al canvi de categoria, instaurant-se en les primeres posicions des de molt al principi del curs. Ara, ostenta una ratxa de set jornades sense conèixer la derrota per començar a plantejar-se de manera seriosa el de lluitar per les dues primeres places de la general.

Va jugar la Champions a principis de segle

Encara que sonés utòpic fa solament uns mesos, el retornar a Primera Divisió per la via directa comença a estar més a l'abast de la mà després dels triomfs collits davant el Reus, el Numancia i el Córdoba, així com els empats davant el Real Zaragoza, el Real Oviedo, Las Palmas i Extremadura. En una Segona plena d'històrics, un recentment ascendit com el Mallorca no partia entre els candidats inicials a la promoció, però les seves opcions per pujar es veuran afectades positivament en las cuotas de apuestas a qualsevol casa en cas d'una victòria davant el Màlaga en la jornada 17, que vindria a ser l'octava del present curs.

El pes de la responsabilitat està afectant més de l'esperat a equipos com Las Palmas, arribant a declarar els seus jugadors que sofreixen un bloqueig mental actualment. I de la condició de tapats s'estan aprofitant uns altres com el Alcorcón, actual líder de Segunda División. A aquest segon club sembla que vol unir-se un Mallorca que somia despert amb el retorn a Primera Divisió, on va militar de manera ininterrompuda entre 1997 i 2013. Els més joves no ho van viure, encara que hauran sentit parlar d'aquell Mallorca que va passejar l'escut per Europa a la fi dels 90 i principis d'aquest segle, arribant a entonar-se a Son Moix els concordes de la Champions League en la campanya 2001/2002. Aleshores, Samuel Eto'o i Albert Luque conformaven una davantera que res havia d'envejar a la dels grans del campionat.

Queda molta temporada regular per davant, però, després anys de massa decepcions, el sol torna a brillar sobre el verd de Son Moix. Encara que l'ascens està lluny de ser un objectiu, el Mallorca té motius per creure que pot ascendir de categoria per segona temporada consecutiva. Així serà si guanya al Màlaga.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.