Setmanari d'informació local - 138 anys

Ábalos (PSOE) alerta des de Palma del «discurs feixista» de VOX

26283
José Luis Ábalos, secretari d'Organització del PSOE, al costat de la presidenta Armengol i altres autoritats. | EuropaPress

José Luis Ábalos, secretari d'Organització del PSOE, ha alertat aquest diumenge de la tolerància que hi ha envers el fenomen Vox i el «discurs feixista» d'aquesta formació. Ho ha fet, durant un acte públic del PSIB que s'ha celebrat al pati de Ca'n Oms de Palma, el «primer míting» del partit socialista a les Balears de cara a les eleccions de maig de 2019.

Així, el secretari d'Organitzacions ha assegurat, entre altres assumptes, el fet que «no és gens indiferent la reacció de l'extrema dreta a Espanya, ni la tolerància amb la qual s'està tractant aquest fenomen, el blanqueig que està fent l'extrema dreta i el seu discurs feixista», en relació al partit liderat per Santiago Abascal.

En aquest aspecte, Ábalos ha recordat (irònicament) que Pablo Casado, líder del Partit Popular (PP), va anunciar l'avanç d'unes negociacions «discretes o secretes amb Ciutadans i que, quan ho tingués pactat per governar a Andalusia, ho plantejaria a Vox per veure si vol recolzar o abstenir-se».

Així, el líder del PSOE ha defensat «sentir-se segur» que la dreta està plantejant «aquest possible pacte recollint tot el que demana Vox, que són barbaritats» i que, davant això, «no és la primera vegada que Casado diu alguna cosa des de la ignorància».

Així mateix, Ábalos ha assegurat que aquest partit, que així i tot planteja mesures «constitucionals», defensa que «són constitucionals gràcies al fet que la Constitució ho permet, no perquè ho siguin». «El veritablement constitucional són els valors, no els articles», ha subratllat Abalos. «Negar-los és negar part de la Carta Magna», ha sentenciat Ábalos durant el seu discurs.

«Concepció totalitària»

D'altra banda, Ábalos ha considerat el discurs dels polítics independentistes a Catalunya «és una concepció totalitària» de la política. En concret, s'ha referit als «terrenys intransitius» que plantegen els líders catalans.

A més d'aquestes «alertes», el secretari d'Organització també ha fet referència al fet que «atemptar contra la feina que fan les Comunitats Autònomes (CCAA) és negar la política social», un punt que ha estat present durant tot l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.