Setmanari d'informació local - 138 anys

Consum rep dotze queixes relacionades amb discriminacions lingüístiques del català

26267
Imatge de la Direcció general de Consum de les Balears. | CAIB/EuropaPress

La Direcció general de Consum ha rebut, durant aquesta legislatura, un total de 12 queixes relacionades amb «discriminacions lingüístiques» respecte a l'ús del català.

Així ho ha indicat Patrícia Gómez, consellera de Salut, en resposta a una pregunta per escrit de Miquel Gallardo, diputat de MÉS per Mallorca. La pregunta va ser formulada a través del Parlament de les Illes Balears.

El diputat, tal com han informat, també havia demanat al Govern per les «mesures que adoptaria la Direcció general de Consum davant una queixa d'una ciutadana que assegurava que no se li havia atès en un establiment turístic per expressar-se en català». Aquesta queixa, tal com va informar aquest mitjà, va ser formulada a l'octubre.

En aquest sentit, la consellera Gómez ha contestat que l'àrea de consum «tramitarà la queixa d'acord al procediment establert en el Decret de fulls de reclamacions i denúncies en matèria de consum i a la Llei autonòmica de protecció de consumidors i usuaris».

Finalment, Gómez també ha explicat que si «durant la tramitació es comproven els fets, s'iniciarà un expedient sancionador a l'empresa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.