Setmanari d'informació local - 138 anys

Un centenar de persones es manifestà a Cort en contra de la sentència de La Manada

26227

Un centenar de persones es concentrà aquesta passat dimecres a la plaça de Cort de Palma per protestar «contra la Justícia patriarcal», segons la convocatòria, després que el Tribunal Superior de Justícia de Navarra hagi confirmat la condemna de nou anys de presó, per un delicte continuat d'abús sexual amb prevalença als membres de 'La Manada'.

A la concentració convocada pel Moviment Feminista de Mallorca han assistit, entre altres, la directora de l'Institut Balear de la Dona (IbDona), Rosa Cursach; la directora insular d'Igualtat de Mallorca, Nina Parrón; i el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de Palma, Aligi Molina.

En declaracions als mitjans, la directora de l’IbDona ha dit que l‘error judicial no ha estat inesperat i ha recalcat que «dins del poder judicial no tots ho veuen de la mateixa forma», i ha destacat que hi ha hagut dos vots particulars que sí que apreciaven intimidació.

Així mateix, Cursach ha recordat que des de la primera sentència, el moviment feminista ha defensat que és necessari realitzar canvis en el Codi Penal i impartir formació per aplicar-ho «amb perspectiva de gènere».

En una sentència coneguda aquest passat dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) confirmava la condemna de 9 anys de presó, per un delicte continuat d'abús sexual amb prevalença, imposada l'abril passat per la Secció Segona de l'Audiència de Navarra als cinc membres de la Manada, pels fets ocorreguts en els Sanfermins de 2016. La sentència pot ser recorreguda en cassació davant el Tribunal Suprem.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.