Setmanari d'informació local - 138 anys

Els polítics de les Balears defensen la reforma de la Constitució espanyola

26219

El Pi, PSIB, Podem, PP, Ciudadanos, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han defensat aquest dimecres la reforma de la Constitució espanyola, cada u en uns aspectes diferents, i PP i Ciudadanos han criticat «la manca d'actes commemoratius».

El portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha assenyalat que la seva formació no acudirà a l'acte organitzat per dijous al Palau de l'Almudaina amb motiu del 40è aniversari de la Constitució espanyola per a «expressar que aquesta necessita ser reformada per a donar resposta a la realitat de la societat».

Per la seva banda, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha assegurat que la Constitució espanyola ha estat «una gran eina en els darrers 40 anys, però hauria d'haver projectat els canvis socials que s'han produït al llarg dels darrers deu anys».

La diputada de Ciudadanos Olga Ballester ha apuntat que «es tracta d'un dia molt important per a commemorar el dia de la Constitució perquè és un text on es recullen les llibertats i drets dels ciutadans i és una cosa fonamental. Sempre hem dit que es pot modificar però amb reformes molt concretes de punts on hi hagi un gran consens».

La portaveu del Grup Parlamentari del PP, Margalida Prohens, ha criticat que s'aprovés al juny una Proposició no de Llei (PNL) que instava el Parlament a organitzar actes propis pel 6 de desembre i que ara la Cambra «no hagi complert i hagi dit que no es farà cap acte perquè no sabien que hi hagués cap PNL per complir».

El portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha recordat que la seva formació ha presentat una Proposició no de Llei (PNL) sobre la modificació de la Constitució espanyola ja que «més de 23 milions d'espanyols no han pogut votar-la ni han pogut participar en l'elaboració de la mateixa».

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha defensat que «la Constitució va ser positiva en molts aspectes però la societat ha evolucionat molt i el desenvolupament de competències territorials s'ha desenvolupat molt també».

Finalment, la diputada del PSIB Maria José Campos ha assenyalat que «es tracta d'una norma molt important que ha garantit molts drets durant els darrers 40 anys», però ha lamentat que hi hagi partits com Vox que «no tenen clar el que diu la Constitució perquè les seves iniciatives no respecten el principi d'igualtat que proclama i garanteix la mateixa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.