Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya acomiadarà dues persones per haver falsificat la titulació de català

La direcció d’Emaya durà al proper Consell d'Administració del 17 de desembre dues propostes d'acomiadament disciplinari de dos treballadors, un d'ells el representant sindical, pel cas de les presumptes falsificacions de títols de català.

Segons han informat, una vegada finalitzat el període d'al·legacions i analitzades les proves i els arguments dels treballadors implicats, la direcció d’Emaya ha formulat la proposta d'acomiadament. Aquesta proposta es comunica en primer terme al Comitè d'empresa, que té 72 hores per formular les seves al·legacions.

La proposta d'acomiadament es realitza una vegada tancats els expedients disciplinaris. En un dels casos s'havia obert a un treballador, peó de l'àrea de qualitat urbana, per haver presentat un títol fals de català (A2), un dels requisits de la convocatòria d'una borsa de peons especialistes d'aigua, a la qual va optar el juny de 2016.

Des d’Emaya, han explicat que aquest document fals es va detectar en el marc de les comprovacions realitzades una vegada s'havien detectat sis casos de documents falsos en una convocatòria d'enguany.

Després d'això, es varen remetre les dades a la Direcció general de Política Lingüística, que va comprovar aquest nou cas de falsificació, juntament amb un altre que no corresponia a un treballador, sinó a un participant en la convocatòria.

Com en els altres casos, per tractar-se d'una falta molt greu, es formula la proposta d'acomiadament, que ha de ser formalitzada, si escau, en el Consell d'Administració de dia 17 de desembre.

D'altra banda, ja al seu moment, la documentació sobre les dues noves falsificacions es va aportar a la Fiscalia perquè s'adjunti a la denúncia presentada el passat 13 de novembre, perquè els fets podrien ser constitutius d'infraccions tipificades com a delictes en el codi penal vigent, per estafa i falsificació de document oficial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.