Setmanari d'informació local - 138 anys

La Simfònica actuarà a la commemoració del 70è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans a l’ONU

26197

El 8 de desembre, l'Orquestra Simfònica Illes Balears torna a la Sala de Drets Humans de l'ONU, Ginebra, per oferir un concert extraordinari en la commemoració del 70è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans. El concert serà sota la cúpula pictòrica de l'artista mallorquí Miquel Barceló.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha expressat que «la música és un llenguatge universal sinònim de concòrdia i llibertat i potser és la manifestació artística més lligada a la pau i els Drets Humans. No se'ns acudeix millor manera de celebrar aquest aniversari tan essencial per al progrés de la humanitat que gaudir d'un concert; i des del Govern de les Illes Balears ens sentim honradíssims que l'orquestra convidada sigui la de les Illes Balears, creada ara fa 30 anys, quan la Declaració Universal complia mig segle».

Dues històries lligades que ara conflueixen en una explosió de sonoritat sota la cúpula del referent artístic universal i mallorquí Miquel Barceló. L’acte esdevindrà un maridatge entre drets tan importants per a l'ànima humana i el progrés de la societat com els de la pau, la llibertat de pensament i d'expressió i la cultura. Tot i complir 70 anys, la Declaració Universal dels Drets Humans està encara lluny de complir-se de manera generalitzada arreu del món. Alguns drets fonamentals són encara vulnerats fins i tot a estats democràtics; i és per això que els hem de continuar reivindicant i celebrant, i si és a través de la música, molt millor, i l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears «és un motiu d'orgull per al Govern i per a tots els ciutadans de les Illes, a més de l'art de Barceló. I garantir el dret dels ciutadans a totes les fites que marca la Declaració Universal, un repte i una obligació de tots els governs democràtics».

L'Orquestra Simfònica Illes Balears, sota la direcció de Pablo Mielgo, comptarà amb solistes de primer nivell com la soprano Fatma Said (soprano); Huilling Zhu (mezzosoprano) i Leo Nucci (baríton).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.