Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprova de manera definitiva la protecció del 91% de Can Tàpera

26173

El Consell de Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts de manera definitiva la protecció del 91 per cent de l'àmbit del Turó de Can Tàpera. En concret, l'acord consisteix en una modificació del Pla General que es traslladarà al pròxim ple municipal de desembre. La modificació es va aprovar de forma inicial el gener de 2017 i des de llavors s'han realitzat els informes necessaris i s'han resolt dues al·legacions.

Aquest canvi implica disminuir l'edificabilitat permesa a l'àrea, de 180.000 metres quadrats. D'aquests, 176.000 m2 corresponen al turó de Can Tàpera i la seva zona boscosa. Els 4.000 m2 restants pertanyien a una unitat d'execució en la qual es podien construir fins a quatre altures, el que representava fins a 16.000 m2 de sòl residencial (unes 170-180 habitatges). Ara aquest sòl es reconverteix en rústic.

Així mateix, l'antic planejament permetia una edificabilitat de fins a 31.000 m2 al solar entorn l'antiga residència de Sa Nostra amb un ús de sòl assistencial. Amb la modificació es manté com a sòl urbà, però només es permet un petit increment de la superfície edificada per poder ampliar l'edifici preexistent. En concret, es podrà construir una franja de cinc metres al voltant de l'edifici, però la resta queda com a espai lliure privat. La major part de la parcel·la haurà de quedar com a espai lliure privat mantenint el bosc de pins.

Finalment, es deixen uns 3.400 metres quadrats que es podran destinar a aparcament per ajudar a pal·liar la falta d'estacionament a la zona. Per poder fer-ho, hauran d’expropiar els terrenys. El batle de Palma, Antoni Noguera, ha remarcat el caràcter «ecologista» de l'equip de govern municipal i ha afirmat que amb això lluiten «contra l'especulació». «Avui podem dir que hem salvat 48.000 metres quadrats de zona verda per a Palma, volem una Palma verda i amb proteccions com la de Can Tàpera o Natzaret ho estam aconseguint», ha celebrat.

Per la seva banda, el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha explicat que amb la modificació del planejament se salvaguarda «un pulmó verd de la ciutat». «Protegim un espai natural de Palma que permetrà que les futures generacions gaudeixin d'un dels nostres boscos», ha dit Hila.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.