Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma acull una nova reunió sobre política lingüística amb Catalunya i el País Valencià

26171

Les direccions generals de Política Lingüística del País Valencià, Catalunya i les Balears s'han reunit aquest dimarts a Palma per a, entre altres assumptes, preparar la visita del Comitè d'Experts de la Unió Europea sobre el cinquè informe de compliment de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries (CELROM).

Segons han informat, visitaran diferents indrets, un d'ells València dia 13 de desembre, on s'ha convidat a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a assistir. Aquesta és la cinquena reunió de les direccions generals, la segona que es celebra a Palma, i en ella han participat Marta Fuxà, del Govern, Ester Franquesa, de la Generalitat de Catalunya i Rubén Trenzano, de la Generalitat Valenciana.

En la trobada, també s'ha tractat el seguiment dels compromisos de les sessions anteriors com ara els usos lingüístics als webs estatals, la versió del BOE en català, la remissió d'una carta a la ministra de Política Territorial, entre d'altres. D'altra banda, s'ha tractat el tema de fomentar l'ús del català a diferents àmbits com el joc, el cinema i l'empresa.

Fuxà ha explicat que en el cas de les Balears, el Consell Social de la Llengua Catalana va aprovar una ponència vinculada a l'àmbit audiovisual a les Balears. Per la seva banda, Franquesa ha presentat l'informe de política lingüística 2017 elaborat per la Direcció General de Política Lingüística de Catalunya.

Segons han remarcat des del Govern, una de les accions conjuntes dels tres governs autonòmics en el marc de l'Any Fabra ha estat l'edició de l'obra 'Fabra, Moll i Sanchis Guarner. La construcció d'1 llengua moderna des de la diversitat ', d'Antoni Ferrando.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.