Setmanari d'informació local - 138 anys

Toni Amengual, guardonat amb el Premi Mallorca de Fotografia 2018

26147

El biòleg, amb estudis de fotografia i fotoperiodisme, Toni Amengual ha guanyat el Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2018 amb el projecte Androids in the Woods, escollit entre un total de 38 propostes inèdites, que reflexiona sobre com les noves tecnologies i les xarxes socials han canviat les relacions humanes.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el vicepresident del Consell de Mallorca i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, qui també ha dit que amb aquest premi cercaven «algú que tengués alguna cosa a dir i deixés constància que la fotografia més de ser un art també és un instrument per ajudar a transformar la societat».

Androids in the Woods és el resultat d'una estada al desembre de 2017 a Haukujärv (Finlàndia), durant la qual Amengual va investigar sobre què hi ha darrere dels avatars que ens creguem en una de les xarxes de cites més famoses. L'obra consta de 16 fotografies on es combinen imatges de l'entorn, retrats realitzats durant les cites en persona i, així mateix, captures de pantalla d'aquesta xarxa.

A més, s'ha informat que el premi està dotat amb 7.000 euros en metàl·lic, al qual se suma l'organització i producció d'una exposició del projecte que ha resultat guanyador i s'ha detallat que el jurat ha estat format Aguiló Ribes, Bartomeu Simonet Riera i Pedro Vicente Mullor. El treball s'exposarà en 'Pictures for life in the country' que tendrà lloc a l'abril de 2019 a Viena.

Amengual és director d'un Màster en fotografia a l'Escola Superior d'Imatge i Disseny IDEP de Barcelona i també és professor associat a l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona i professor de fotografia en el postgrau on-line de direcció d'art La Basad.

En aquest sentit, segons conclou la Conselleria, el contacte amb la docència és el que l'ha portat a interrogar-se sobre «com l'ús massiu de les noves tecnologies i les xarxes socials han canviat de forma dràstica les comunicacions» i la forma de relacionar-nos a principis del segle XXI.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.