Setmanari d'informació local - 138 anys

Maria Gràcia Salvà és la nova directora del Museu de Mallorca

26143

La historiadora de l'art Maria Gràcia Salvà ha pres possessió aquest dilluns com a nova directora del Museu de Mallorca i ha apuntat que una de les primeres línies d'actuació és millorar la «falta d'assistència» que, a parer seu, pateix el Museu i ha detallat que és tant de públic autòcton com d'exterior.

En roda de premsa al costat de la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i la directora general de Cultura, Joana Català, després de la presa de possessió, Salvà ha explicat que el treball com «funcionaris públics és fer arribar la cultura al màxim de gent possible» i ha afegit que, per aconseguir-ho, és important «millorar la difusió del Museu mitjançant xarxes socials i senyalització als carrers».

En aquest sentit, ha declarat que cal «donar-se a conèixer» per xarxes i promoure el centre cultural mitjançant aquestes eines tecnològiques amb «esdeveniments educatius i intel·lectuals, entre d'altres». Així mateix, la nova directora ha indicat que es podrien col·locar més senyals pels carrers o en punts estratègics per promocionar el Museu, i ha assenyalat que, per exemple, «quan arribes a l'aeroport hi ha fotos de platges, estaria bé que també tengués presència el Museu».

Una altra línia d'actuació que ha detallat Salvà és la modificació o introducció d'altres formes d'expressió «que no siguin només les tradicionals com pintura o ceràmica» i ha declarat que la seva intenció és fer les col·leccions «més atractives»,i ha recordat que el Museu té una col·lecció de fotografia que, a parer seu, es podria integrar «molt bé».

A més, la nova directora ha mostrat la seva voluntat de reobrir les sales d'arqueologia per a «oferir una visió completa de la història de Mallorca i de les Illes» i ha afegit que també es preocuparan per la «vessant educativa». En aquesta línia, ha confessat que, pel moment, ja es fa però considera que s'hauria de continuar treballant i, al mateix temps, ampliar la franja d'estudiants fins a la universitat.

Salvà ha aprofitat per explicar que ha estat diversos anys vivint a Catalunya i treballant en projectes culturals i, en aquest sentit, ha detallat que la seva intenció és aplicar tot l'après allà. Finalment, ha declarat que estaria bé treballar conjuntament entre els diferents museus de les Balears.

Per la seva banda, Tur li ha donat l'enhorabona ​​i ha assegurat que des de la Conselleria estan «molt contents per recuperar-la de Barcelona» i, així mateix, ha recordat que Salvà ha accedit al lloc mitjançant el concurs que convocaren per la seva conselleria.

Català ha detallat que seguiran oferint «tots els mitjans humans» per acompanyar-la en el procés de convertir el Museu en un «referent de museologia» de les Illes i ha recordat que han treballat en això amb la dotació de places i de pressupostos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.