Setmanari d'informació local - 138 anys

'Espais de Trànsit' de Marina Cánovas, primer premi Art Jove de fotografia

'Gritos tras el humo de las fábricas' de Joan Lluís Clemens, premi a la millor fotografia

26119
Fanny Tur, Joan Ferrà i la resta de membres del jurat dels premis Art Jove de Fotografia 2018. | CAIB

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha celebrat aquest dissabte 1 de desembre el certamen de fotografia Art Jove 2018 que ha consistit en una ruta pel barri de Canamunt (Palma), en el qual les 10 col·leccions finalistes s'exposen a diferents espais del barri com bars, llibreries, forns o botigues.

El premi del certamen del programa cultural, impulsat des del Govern a través de l'Institut Balear de la Joventut (IBJove), està dotat amb 3.000 €. La col·lecció 'Espais de Trànsit' de Marina Cánovas ha estat la guanyadora del primer premi Art Jove 2018 de Fotografia, pel qual rep 1.000 € en metàl·lic. Per part seva, Joan Lluís Clemens ha rebut el premi a la millor fotografia de la col·lecció 'Gritos tras el humo de las fábricas', per la qual s'endú 500 € en metàl·lic.

Segons ha destacat la conselleria, Marina Cánovas, a més, del premi a la millor col·lecció també rebrà un encàrrec professional per part de la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica de produir «un total de 40 fotografies per participar en una exposició itinerant». Per aquest encàrrec, han dit, rebrà 1.500 € suplementaris. Amb tot, fruit d'aquesta exposició s'editarà un catàleg que produiran conjuntament ambdós departaments de la Institució insular.

Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports, acompanyada de Joan Ferrà, director d'IBJove, han estat els encarregats de comunicar el nom de les persones premiades. Abans, a les 12 h, s'ha iniciat un itinerari a peu des de Ca n'Oleo (carrer de l'Almudaina, 4. Palma), amb aturades a cada exposició. Cada autor ha fet una breu explicació al jurat i al públic assistent.

A partir de les 13 h aproximadament, i a Ca n'Oleo de nou, el jurat presidit per José Francisco Cañabate, fotògraf, i format per Tomeu Coll, fotògraf i professor d'imatge, Bàrbara Vidal, fotògrafa, Juan José Alfonso Blanes, fotògraf i professor de fotografia i Pilar Negrero Olalla, professional de la Comunicació, han decidit els guanyadors entre les obres finalistes següents:

'Island Kids / nins de s'illa' de Carlos Darder Pérez
'Centro de Gravedad' de Julio Jiménez Muñoz
'No me mires, no me mires' de María Moragues Rigo
'Gritos tras el humo de las fábricas' de Joan Lluís Clemens Sansó
'Paradise' de Nelson Daniel Nuñez Fleitas
'Mar de vent' d'Anthony Neitzke
'Decadence' de Laura Laquintana Aloy
'Espais de Trànsit' de Marina Cánovas Galmés
'Sistema' d'Alona Vinç
'Enemics dins tu' de Maya Valencia Arbona

Totes les col·leccions encara estaran exposades a cada un dels seus llocs fins dia 15 de desembre de 2018.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.