Setmanari d'informació local - 138 anys

Torra rebutja acudir als actes commemoratius de la Constitució espanyola: «No hi ha motiu de celebració»

26093

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat aquest divendres una carta a la presidenta del Congrés, Ana Pastor; al president del Senat, Pío García-Escudero, i a la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, en què rebutja acudir als actes commemoratius del 40 aniversari de la Constitució espanyola.

«La Constitució espanyola no és cap motiu de celebració a Catalunya. Ja fa anys que, més que una finestra a la democràcia, s'ha convertit en una presó per a la llibertat d'expressió», argumenta en la missiva.

També al·lega que la Carta Magna és «un text que neix d'una transició del franquisme que desgraciadament encara es constata com perviu», i ha conclòs que el seu compromís com a president és aconseguir una república catalana.

«El poble de Catalunya ha dit clarament que vol superar el marc constitucional amb la creació d'una república independent catalana. I com a president, sóc i seré fidel a aquest mandat democràtic i pacífic», afegeix.

Torra precisa que les seves cartes són en resposta a les invitacions que ha rebut per commemorar la Constitució d’Espanya, d'una banda del Congrés i del Senat i per un altre de la Delegació del Govern espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.