Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol visita la Fossa de Santa Maria i diu que «continuaran obrint fosses per tancar ferides»

26089

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest divendres la fossa comuna de Santa Maria del Camí en la qual es cerca el cos de Joan Alemany, exbatle de Búger torturat i assassinat pels feixistes a l'edat de 47 anys i que, segons testimonis orals, podria estar enterrat en aquesta fossa.

«Avui torna a ser un d'aquests dies emocionants en els quals val la pena estar en política perquè, com hem explicat moltes vegades la Llei de fosses intenta recuperar els cossos de la gent que va ser assassinada durant la Guerra Civil i el franquisme perquè puguin arribar als seus familiars», ha explicat.

Així mateix, Armengol ha assenyalat que el Govern «no vol oblidar el que va succeir» i ha remarcat que «cada vegada que es pot obrir una fossa, es tanca una ferida, un fet molt important per a la societat». En aquesta línia, ha insistit que des de l'Executiu se segueix «complint amb la paraula donada en la Llei de fosses, així com també es compleix amb el calendari que va marcar la Comissió de fosses».

Finalment, ha volgut agrair a tots aquells que «han fet possible aquesta realitat», com és el cas de l'Associació de Memòria de Mallorca que, segons ha assenyalat, «ha lluitat molts anys gairebé en solitari per fer possible aquesta realitat».

«Ara la consellera de Cultura i el seu equip estan impulsant aquest projecte de forma molt rigorosa i amb molta eficàcia perquè va succeir el que va succeir i no volem oblidar, volem justícia i seguirem en aquesta línia de treball des del Govern», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.