Setmanari d'informació local - 138 anys

Marratxí acull les Jornades d'Estudis Locals amb la presentació de set treballs

26069

Les Jornades d'Estudis Locals, organitzades per l'Ajuntament de Marratxí, se celebraran a l'horabaixa d'aquest divendres en el local de Ca Ses Monges amb la presentació de set treballs sobre el municipi.

El regidor de cultura, José Ramis, ha explicat que l'objectiu de les jornades és «donar sortida a estudis diversos fets per acadèmics i erudits sobre la societat marratxinera, a través de les seves múltiples branques de coneixement».

El batle del municipi, Joan Francesc Canyelles, i aquest regidor faran la presentació, i la conferència inaugural 'La construcció del nostre sistema educatiu: mirades des de Marratxí' serà a càrrec del doctor en Història de l'Educació Bernat Sureda.

Durant les Jornades, es presentaran 'El patrimoni lingüístic de Marratxí al Diccionari català-valencià-balear. Estudi, classificació i posada en valor' de Cristian Raúl Sanchez; 'Plataforma ciutadana. Gent de Marratxí', de Guillem Ramis, 'Patrimoni, naturalesa i jardí al parc de Sant Marçal' de Pere Llofriu; 'Sobre la procedència dels llinatges de Pòrtol i els seus sobrenoms 1685-1975' de Biel Massot i Muntaner; 'Negocis i comerços tradicionals d'És Pla de na Tesa' de Bernat Cabot; 'Les restes humanes més antigues conservades del terme de Marratxí. El frontal infantil trepanat del Coval de Son Coso', d'Enrique Ragnar Backman i 'Matías Crespí Vidal, sacerdot, religiós i missioner, apòstol de la Patagònia’, d'Antoni Ginard.

Tots els treballs estaran exposats amb suport audiovisual i seran integrats en un llibre que l'Ajuntament editarà els primers mesos de 2019 i, així mateix, les Jornades acabaran amb un debat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.