Setmanari d'informació local - 138 anys

Hila defensa la zonificació de Palma i diu que ja esperava el recurs d'Habtur

26067

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha defensat aquest dijous la zonificació del lloguer vacacional de Palma i ha assegurat que «no és cap sorpresa» que l'Associació de Lloguer Turístic de les Balears (Habtur) hagi interposat un recurs contenciós administratiu per considerar que la zonificació no està justificada.

En declaracions als mitjans, Hila ha assenyalat que si no haguessin presentat aquest recurs, Palma «hagués estat la primera ciutat d'Espanya que fa una norma per regular aquesta activitat a la qual no li haguessin recorregut». «Entenc que Habtur defensa uns interessos privats però nosaltres defensem l'interès general i l'equilibri», ha dit.

«Les empreses de lloguer turístic no volen cap límit però això no és possible, no només en aquest sector, sinó en tots», ha dit per després afegir que «els locals de música o les fusteries també els tenen». «A Palma mai s'ha permès el lloguer en pisos», ha recordat.

Respecte a l'edifici de GESA, Hila ha recordat que la seva proposta és que s'habiliti «un parc» a la zona i que l'edifici es «destini als usos que permetin la seva catalogació». Sobre això, ha dit que han d'actuar així perquè existeix una sentència judicial que estableix que han de compensar a la companyia elèctrica. «Preferim que l'edifici de GESA estigui en funcionament i que en l'entrada de la ciutat no tenguem un edifici abandonat», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.