Setmanari d'informació local - 138 anys

Llucmajor inicia l'expedient per a proclamar Joan Montserrat Parets fill il·lustre

26055

El ple de l'Ajuntament de Llucmajor va aprovar aquest dimarts iniciar l'expedient per a la proclamació de 'Fill Il·lustre de Llucmajor' Joan Montserrat Parets, polític socialista i educador, que fou afusellat a Porreres l'any 1937 juntament amb el seu germà Miquel.

En la proposta del regidor de Cultura, Lluís Segura, es justifica l'inici de l'expedient: «El Sr. Joan Monserrat Parets, natural de Llucmajor, va ser un polític mallorquí amb una important formació cultural autodidacta, fundador de l'Escola Obrera, persona influent dins la política local i insular, i un dels pensadors i ideòlegs més influents del primer terç del segle XX a Mallorca».

En el decurs del ple, el batle de Llucmajor, Gori Estarellas, explicà que la idea de proclamar Joan Montserrat fill il·lustre «va sortir d'un moviment social de gent que va venir a demanar-ho. Un cop estudiat el currículum i la vida de Montserrat, hem considerat que hi ha motius suficients per iniciar aquest expedient». Pel que fa als mèrits, Estarellas va destacar que «colors polítics a part, fou un gran pensador, fundador de l'escola Obrera, va rebre el suport de Mossèn Alcover, entre moltes altres coses... va tenir, en definitiva, una vida suficientment interessant com per fer aquesta proposta».

En el mateix acord aprovat en el ple es designa com a ponent de la proposta al regidor Miquel Àngel Serra, i com a fiscal el batle de Llucmajor, Gori Estarellas.

El reglament de concessió d'honors i distincions de l'Ajuntament de Llucmajor estableix la proclamació de fill il·lustre com «el major honor i distinció» del municipi. En el ple la proposta d’inici de l’expedient comptà amb el suport dels 11 regidors de l’equip de govern i el de SSPLL. El PP es va abstenir mentre el regidor d’ASI hi votà en contra. El reglament estableix així mateix estableix que la proclamació final haurà de comptar amb el suport d’una majoria de sis setenes parts del ple, és a dir, de 18 dels 21 regidors que actualment conformen la corporació municipal.

El darrer fill il·lustre proclamat per l'Ajuntament de Llucmajor fou el fotògraf Toni Catany, el 30 de desembre de 2015.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.