Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple de l'Ajuntament de Palma aprova per unanimitat les Medalles d’Or de la Ciutat

26053

El ple de l’Ajuntament de Palma, convocat com a Jurat d’Honors i Distincions, ha aprovat per unanimitat la concessió de les Medalles d'Or de la Ciutat, que s’entregaran durant la Festa de l’Estendard. Enguany s’ha distingit amb la Medalla d’Or a títol pòstum el director artístic Antoni Socies.

A més d’Antoni Socies, s’entregaran les Medalles d’Or de la Ciutat a la Galeria 6a, Antoni Tarabini, el col·legi Sant Agustí, Amadiba i l’Associació de Donants de Sang.

Antoni Socies: era director d’art, dissenyador de produccions, especialista en treballs artístics i escenografia, teatre i publicitat. Ha estat el director artístic de la Cavalcada de Reis de Palma des de l’any 2009.

Galeria 6a: la galeria 6a va néixer a partir del Taller 6a el 1982 amb l’objectiu d’allotjar i tenir cura de projectes específics propis d’artistes contemporanis, amb una especial atenció en l’obra gràfica original. Durant 2017 varen celebrar el seu 35 aniversari.

Antoni Tarabini: Tarabini és sociòleg i president de la Fundació Gadeso. Va Durant la Transició el franquisme va ser un activista social, cultural i polític durant la Transició. Va ser cofundador del PSI i regidor als ajuntaments de Palma i Calvià, a més d’assessor del Ministeri de Turisme.

Col·legi Sant Agustí: el col·legi Sant Agustí va celebrar l’any passat el seu 125 aniversari. La història del Col·legi Sant Agustí de Palma de Mallorca es va iniciar en 1890 amb l'arribada de l'Ordre Agustiniana, després de l'exclaustració. Va començar a funcionar al novembre de 1892, en unes cases veïnes a l'església del Socors. En 1894 es va col·locar la primera pedra de l’actual edifici, on ja es va poder iniciar el curs 1895-1896.

Associació de Donants de Sang: l'associació va ser constituïda a l’any 1973. Té com a objectius el foment i la conscienciació de l’hemodonació de sang, captar i agrupar totes aquelles persones disposades a donar sang periòdicament, i cobrir amb la donació altruista les necessitats de sang de Mallorca mitjançant la institució pública legalment constituïda pera l’extracció de sang. Organitza periòdicament, trobades, conferències i col·loquis a fi de conscienciar la població sobre la necessitat i la importància de donar sang.

Amadiba: es tracta d’una entitat sense ànim de lucre creada el 1995 que dóna suport a les famílies perquè la seva vida pugui continuar com la de qualsevol família que no té un fill dependent a càrrec seu. El suport a les famílies el fan realitat a través d'una xarxa de serveis de suport a la persona amb discapacitat i oferint serveis de conciliació familiar, orientació tècnica i respir a les famílies, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.