Setmanari d'informació local - 138 anys

'Gaza', de Carles Bover, primer premi Art Jove 2018 de Curtmetratges

26049

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha celebrat la Final de Curtmetratges del programa cultural Art Jove 2018, aquest dimecres 28 de novembre al Teatre Municipal Catalina Valls, Palma. El premi d'aquest certamen és el més alt del programa cultural, dotat amb 8.000 €.

El primer premi d'aquesta convocatòria ha estat per a la peça 'Gaza' del mallorquí Carles Bover, que guanya 2.000 € de premi. El curtmetrage està preseleccionat als premis Goya 2019.

El segon premi ha estat per a 'Comprador ambulant' de Jofre Urgelés, que rebrà 1.000 €. Els altres tres finalistes han rebut el tercer premi exaequo amb 333 € cada un.

Els 4.000 € restants es destinaran a finançar un nou curtmetratge del guanyador del primer premi al llarg del 2019.

De la quarantena de curts presentats se'n varen classificar 10 que varen passar a la semifinal que es va celebrar a Formentera el passat 29 de setembre. El jurat en va triar els 5 que varen passar a la final, tot destacant la bona qualitat general de certamen.

El jurat ha estat presidit per Jaume Carrió, guanyador del Goya al millor curtmetratge 2017, i format per David Mataró, director de cinema, Irene Niubó, guionista, Javier Matesanz, crític de cinema i David Monge, professor d’estudis audiovisuals de l’EDIB.

Els curtmetratges finalistes han estat:

'File_Life' (20 min)
Director i guionista: Miquel Moyà Flaquer

'Gaza' (18 min 38 s)
Director i guionista: Carles Bover Martínez

'L’arrel de pell' (10 min 13 s)
Director i guionista: Josep Salvador Fortuny

'Comprador ambulant' (11 min 42 s)
Director i guionista: Jofre Urgelés González

'Can Lluquí' (7 min)
Directora i guionista: Cristina Ramón Cardona

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.