Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell diu que la modificació de l'autopista no afectarà el termini d'execució

26029

El Consell de Mallorca ha assegurat aquest dimecres que el projecte modificat de l'autopista de Llucmajor-Campos no afectarà el termini d'execució de les obres (Ma.-19), fixat en 22 mesos.

Segons ha informat la Institució insular, les obres, que començaren el passat 3 d'octubre, segueix al ritme previst, encara que s'hagi vist que es podia modificar el perfil longitudinal i, per tant, la quantitat de terreny necessari perquè el projecte tirés endavant.

Així mateix, com ja va dir la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, durant l'Audiència Pública 2018, s'ha optat per reduir en deu metres lineals la via, passant d'una secció de 54,82 metres a una secció de 45,50 metre, la qual cosa suposa un estalvi de terreny d'entre 70.000 i 80.000 metres quadrats.

Aquesta modificació del projecte no representa una disminució de l'amplària de la calçada, que serà de set metres com fins ara, sinó una reducció de les mitjanes que hi havia entre els camins de servei i els quatre carrils principals de la carretera.

Quant al cost final del projecte, el preu d'adjudicació és de 27,4 milions, una reducció del 26,7 per cent en relació amb la licitació. A aquesta xifra cal sumar-li les expropiacions i indemnitzacions per valor de 4,41 milions, la gestió de residus, que representa 803.119 euros més, i l'1,5 per cent de conservació del patrimoni històric, que ascendeix a 390.746 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.