Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern entrega l'escultura 'La Balanguera' de Jaume Mir al Parlament Europeu

26023

La consellera de Cultura, Fanny Tur, i els representants del Centre Balears Europa a les Illes Balears i a Brussel·les, Rosa Cañameras i Antoni Vicens, juntament amb la família Mir, han entregat aquest dimecres l’escultura 'La Balanguera' de Jaume Mir al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani.

El Govern, el Consell de Mallorca i la UIB avalen l’entrega de l’escultura, ja que és l'única manera que el Parlament Europeu accepti una cessió d’aquestes característiques. L’escultura de Jaume Mir, d’uns 60 centímetres, representa l’himne de Mallorca i el poema de Joan Alcover 'La Balanguera'.

Aquesta obra d’art quedarà exposada de forma permanent a la sala-passadís de les estàtues, una zona habilitada per a l’exposició permanent d’aquestes escultures al Parlament Europeu.

Durant la cerimònia d’entrega, el president Tajani ha destacat que l’art és la millor expressió de concòrdia i que se sent «orgullós de comptar amb una obra com 'La Balanguera' al Parlament Europeu».

Per la seva banda, la consellera Tur ha expressat que el títol de l’obra fa referència al poema de Joan Alcover 'La Balanguera' que és un obra que fa referència «a les arrels d’un poble i fou escrit en català, una llengua que parlen 11 milions de persones a Europa però que encara no té un reconeixement oficial a la Unió Europea». Per altra banda, ha volgut agrair la generositat i el gest de la família i ha recordat que aquesta estàtua representa «un símbol de tot el que ens falta per construir com a poble i com a democràcia».

Finalment, un dels fills de l’escultor Jaume Mir ha destacat que és tot un honor per a la família Mir poder fer la donació d’aquesta escultura i que son pare «de profundes conviccions democràtiques i gran defensor dels drets humans estaria molt orgullós de veure que una de les seves escultures roman a la casa de la democràcia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.