Setmanari d'informació local - 138 anys

Alerten que la pèrdua d'hàbitat a la costa de Mallorca afecta les abelles, les vespes i la flora

26021

Un estudi publicat a la revista 'Ecosistemas', de l'Asociación Española de Ecología Terrestre, ha revelat que la pèrdua d'hàbitat a la costa del llevant mallorquí ha augmentat la fragilitat de l'ecosistema que formen les abelles i les vespes al costat de la flora de la zona.

Segons ha informat l'associació en un comunicat, aquest fet ja ha suposat una reducció en la quantitat i diversitat de les abelles i vespes en les zones estudiades donada la pèrdua de diverses espècies de plantes.

D'aquesta manera, les xarxes de pol·linització són clau per al bon funcionament d'un ecosistema i la pèrdua i degradació de l'hàbitat està afectant directament al seu funcionament, i com a conseqüència a la flora i fauna de diverses zones a nivell mundial.

L'estudi científic, dut a terme per dos científics de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (CSIC-UIB), Rafel Beltrán Mas i Anna Traveset Vilagines, se centra en l'estructura i dinàmica de les xarxes de pol·linització de les abelles i vespes en dos zones costaneres concretes de Mallorca, Cala Mesquida i la finca Son Bosc.

Com es desprèn de la investigació, les dues zones estudiades varen mostrar una baixa «connectància de xarxa», el que significa que els enllaços existents dins de les xarxes de pol·linització són pocs i, per tant, molt especialitzats, el que fa a la comunitat menys estable i resistent als canvis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.