Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol recorda que el control del preus de bitllets d’avió és «competència de l'Estat»

25985

La presidenta Francina Armengol, ha declarat que des del Govern no han mirat «cap un altre costat» ni han intentat «quedar bé» davant una possible apujada de preu de vols als residents.

En el ple d'aquest dimarts, Armengol ha detallat que el Govern «no té competència en això», encara que ha afirmat que des de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) han obert 30 expedients des de 2016 i han imposat sancions amb un valor d'un milió d'euros.

En aquest sentit, ha detallat que és «competència de l'Estat» i ha informat que ja han traslladat les seves peticions. Així mateix, Armengol ha aprofitat per explicar que el descompte d'un 75 per cent era un «objectiu molt difícil d'aconseguir», i per tant, que suposa una «molt bona notícia, però que cal controlar-ho».

La presidenta ho ha explicat en resposta a la pregunta del diputat del PP, Biel Company sobre què ha fet el Govern per controlar la «correcta aplicació» dels descomptes del 75 per cent en el transport aeri.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, va explicar aquest dilluns que el Govern demanarà al Govern espanyol considerar com a servei públic totes les connexions aèries entre els aeroports de Palma, Eivissa i Menorca amb la Península, la qual cosa implicaria fixar un preu màxim per cada trajecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.