Setmanari d'informació local - 138 anys

Francesc Alemany i Antònia Monroig guanyen el certamen de Poesia i Prosa poètica d'Art Jove

25949

Els autors Francesc Alemany Sureda, amb "Pòtol", i Antònia Monroig Monroig, amb "Matèria còsmica", han guanyat el primer i segon premi respectivament del certamen de Poesia i Prosa poètica dedicat a Manel Marí del programa cultural Art Jove 2018 que ha tengut lloc aquest dissabte a Eivissa i on hi han participat un total d'onze autors.

Per primera vegada aquest certamen, organitzat des de l'Institut Balear de la Joventut (IBJove), es dedica a una persona, en aquest cas al poeta eivissenc Manel Marí, que va morir el gener del 2018, amb només 42 anys. D'aquesta manera, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports li ha volgut retre homenatge posant el seu nom a un dels certàmens més emblemàtics d'Art Jove.

L’acte va consistir en la lectura dramatitzada dels poemaris guanyadors d’aquest certamen a càrrec de les dues actrius guanyadores del certamen de Creació Teatral Jove del 216, Lluki Portas i Lucía Sánchez.

El certamen, dotat amb 4.000 euros, atorga un primer premi en metàl·lic de 1.000 € i 2.000 € més destinats a la publicació del poemari guanyador per una editorial de reconegut prestigi, i dos segons premis en metàl·lic de 500 €.

El jurat va estar presidit per l’escriptor i periodista Sebastià Bennasar i format pels poetes Ben Clark i Ana Darder, ambdós guanyadors del certamen de poesia d'Art Jove i pel poeta i editor Pau Vadell.

Una altra de les peculiaritats d’aquest certamen és que tots els concursants també participen amb el seu poemari al certamen de poesia Salvador Iborra, convocat per la Associació d’Escriptors en Llengua Catalana amb la col·laboració d'IBJove i de l’Agència Catalana de la Joventut. De fet, quatre d’aquests concursants són finalistes d’aquest concurs supracomunitari, del qual coneixerem el nom de la persona guanyadora de la nova edició el 15 de desembre a Esporles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.