Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra de Menorca demana al Parlament Europeu pel transport aeri

25915
Esquerra de Menorca pregunta al Parlament Europeu pel transport aeri. | dbalears/Arxiu

Paloma López, diputada al Parlament Europeu per IU, va presentar dijous una bateria de preguntes, per a ser respostes per escrit per la Comissió Europea, a instàncies d'Esquerra Menorca referents a la problemàtica del transport aeri a l'illa i a la important pujada de preus que han patit els vols des de la pujada del descompte de residents al 75%.

El text presentat és el següent:

Els problemes de connectivitat a les Illes Balears continuen, molt especialment a l'Illa de Menorca. Després de la declaració d'OSP de les rutes interinsulars i amb Madrid, que haurien de servir per oferir uns serveis òptims en qualitat, continuïtat, regularitat, capacitat i preus, el servei continua sent ineficient.

Recordem que l'OSP al·ludida es defineix com: «qualsevol obligació imposada als serveis aeris regulars entre un aeroport de la comunitat i altre que serveixi en una regió perifèrica o en desenvolupament econòmic i social de la regió».

El Govern espanyol va pujar el descompte de resident, el passat mes de juliol, del 50% al 75%, amb la intenció que això repercutís positivament a l'economia dels ciutadans insulars.

La realitat és diferent, el descompte no soluciona el problema en temporada baixa. A més, aquest només inclou als residents de les illes, però penalitza de forma clara a les persones no residents.

Per altre costat, fa un temps que se sol·licita que la ruta amb Barcelona també sigui declarada OSP i que, a més, s'estableixi una tarifa màxima.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.