Setmanari d'informació local - 138 anys

Homenatge als felibres occitans i mallorquins aquest dissabte a Palma

25903

L'associació Òc Mallorca organitza conjuntament amb l'Obra Cultural Balear i les respectives delegacions de Sóller i Llucmajor la commemoració dels 50 anys de la visita dels felibres provençals a Mallorca.

L'acte serà aquest dissabte, 24 de novembre i consistirà en una xerrada al claustre de Sant Francesc de Palma, a càrrec de Dídac Martorell sobre la visita dels felibres a Mallorca el 1968, que es farà a les 18 hores i una ofrena floral a Frederic Mistral, Maria Antònia Salvà i Guillem Colom, al carrer de Frederic Mistral, cantonada amb el carrer de Manacor, que es farà a les 19 hores.

Durant tot l'acte s'explicaran curiositats sobre l'amistat entre mallorquins i occitans; hi haurà lectura de textos en català i occità i músiques que fa 50 anys ja simbolitzaven l'agermanament entre mallorquins i occitans.

El Felibritge és un moviment cultural dedicat a la llengua i la cultura occitanes, amb algunes connexions als Països Catalans. El seu domini d'acció és especialment de caràcter literari, però la seva història també va tenir relacions amb certs esdeveniments polítics. Els seus membres són els felibres i les felibresses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.