Setmanari d'informació local - 138 anys

El Catàleg d'Activitats Culturals del Consell incorpora noves propostes perquè els ajuntaments «programin cultura»

25901

El Catàleg d'Activitats Culturals del Consell comptarà amb noves propostes culturals, que acompanyaran a les 315 ja incloses, perquè els ajuntaments «programin cultura» per tota Mallorca.

Segons ha detallat aquest divendres el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, han reunit, al Centre Cultural Sa Nostra, 25 professionals i 18 programadors culturals dels ajuntaments en el II Pitching dels Circuits Culturals de Mallorca, que han posat en comú els últims projectes que s'incorporaran al Catàleg, que enguany compta amb un pressupost total de 800.000 euros.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha explicat que «és una manera de posar en contacte als creadors de cultura amb aquells que programen activitats culturals en els municipis de Mallorca». Així mateix, ha destacat que es tracta de la segona trobada que s'organitza després del canvi de funcionament que es va aplicar en 2017 en els dos Circuits Culturals que impulsa el Consell (el Circuit d'Arts Escèniques de Mallorca (Caem) i Cultura en Xarxa).

La convocatòria per aquest 2018-2019 ha distribuït entre els municipis un pressupost de 800.000 euros i ha incorporat com a novetat una línia de treball dedicada, exclusivament, a fomentar activitats culturals a les biblioteques.

En la trobada d'aquest divendres, 25 empreses i professionals del món de la cultura i representants de 18 municipis de Mallorca han compartit nous projectes que acompanyaran als 314 projectes que ja es troben al Catàleg i que estan relacionades amb l'art de carrer, conferències, dansa, exposicions, activitats de foment de lectura, música, cinema, rutes culturals, teatre i espectacles infantils.

Miralles ha assegurat que s'ha canviat la manera de funcionar, en el sentit que «els ajuntaments poden programar activitats culturals tot l'any». En aquest sentit, també ha subratllat que s'ha duplicat el pressupost i s'ha apostat perquè els municipis més petits tinguin les mateixes oportunitats «d'acostar la cultura als ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.