Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova el reglament de l'Oficina Anticorrupció

25829

El Parlament ha aprovat aquest dimecres en la comissió d'Assumptes Institucionals i Generals el Reglament de funcionament i règim intern de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra Corrupció de les Balears.

D'aquesta manera, l'oficina, sota la direcció de Jaime Far, fa un pas més per posar-se en marxa, tal com es va acordar en els 'Acords pel Canvi' entre els partits del Govern i Podem a l'inici de legislatura.

El reglament s'ha aprovat de la mateixa manera com estava previst pel que està adaptat a la Llei de Protecció de Dades i no facultarà al director de l'oficina a accedir a informació bancària. A més, es preveu que la creació d’un cos propi de funcionaris i els seus comptes seran controlats pels òrgans d'Intervenció autonòmica.

El portaveu de Podem en el Parlament, Alberto Jarabo, ha criticat alguns d'aquests punts després de la junta de portaveus, «no és el reglament que a la seva formació li hagués agradat».

«No és el més beneficiós per als ciutadans de cara a sentir-se protegits de la corrupció», ha remarcat ja que ells volien que el director d'aquest organisme «comptés amb total llibertat». Actualment, el director de l'Oficina està cercant un lloc on poder instal·lar-la que, tal com ha descartat Jarabo, no serà dins de les instal·lacions del Parlament. El reglament estarà vigent després de la seva publicació en el butlletí del Parlament i en el BOIB

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.