Setmanari d'informació local - 138 anys

La il·lustració feta a les Balears és present a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, a Mèxic

25823

Les Illes Balears, gràcies a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), assisteix a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL), a Mèxic, que se celebra del 24 de novembre al primer de desembre de 2018.

Enguany, la fira ha convidat un total de 5 il·lustradors i dibuixants de còmic de les Illes Balears, que impartiran tallers i participaran en xerrades i taules rodones a FILustra i el saló del còmic: Tomeu Seguí, Francesc Grimalt, Nívola Uyà, Juan Lasalle (Ata) i Jaro Saudé.

El 6è participant és Harold Canizales, qui assisteix a la fira amb suport del programa de mobilitat de l'IEB. Harold Canizales és autor-il·lustrador especialitzat en àlbum infantil il·lustrat, amb llibres publicats en espanyol, anglès, italià, francès, portuguès, xinès, polonès i coreà, i ha estat guardonat amb el Premio Cuatrogatos (2018), el V Premio de Novela Gráfica Social Divina Pastora (2017), el premi Apila Primera Impresión (2016) i el Boolino de álbum ilustrado (2016).

La FIL es fa càrrec de les despeses de l'allotjament dels il·lustradors de les Balears, mentre que l'IEB assumeix les despeses de desplaçament.

L'objectiu de l'assistència en aquesta fira és consolidar les relacions existents i fer nous contactes amb editors interessats en l'obra d'autors de les Illes.

L'IEB i la FIL

Fa cinc anys que l'Institut d'Estudis Baleàrics manté un acord amb la FIL per a promocionar la presència d'autors de les Illes Balears a la fira. Gràcies a aquest, cada vegada són més els projectes d'autors de les Balears publicats per editorials d'Amèrica Llatina.

Alguns resultats de l'assistència a la FIL de l'any passat són els llibres il·lustrats 'Juan Silbador' de Saeta Hernando Torres, publicat per Nostra Ediciones, Mèxic; 'Una noche de verano y otros cuentos', recopilació de contes d'Ambrose Bierce feta per Jorge Isaurralde 'Tatúm', publicada per Ediciones de la Flor, Argentina; 'Camino de plata', amb il•lustracions de Bàrbara Sansó, a l'editorial Nostra Ediciones, Mèxic; o 'Que amores de sons', amb il·lustracions de Nívola Uyá, publicat per Editora do Brasil.

Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

La Fira Internacional del Llibre de Guadalajara és la reunió editorial dedicada a la literatura més important d'Iberoamèrica. És una fira per a professionals on el públic també hi pot accedir. La fira és un festival cultural en el qual la literatura és la columna vertebral, amb un programa en què participen autors de tots els continents i de diferents llengües, així com un espai per a la discussió acadèmica de temes d'actualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.