Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma clama contra la violència masclista

25727

Unes 600 persones han assistit aquest dissabte a la concentració per la dona apunyalada a Palma per la seva exparella, on s'ha llegit un manifest amb el qual s'ha exigit a les administracions i a tota la societat en general que actuïn per combatre la violència masclista.

A la primera fila de la concentració, en el Passeig del Born, han estat presents els companys de feina de la dona assassinada, visiblement afectats i vestint l'uniforme vermell de la tenda on va ser assassinada la dona.

A l'acte han assistit autoritats com la delegada del Govern, Rosario Sánchez, la directora de l'Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón, diputats del Parlament i regidors de Palma, entre uns altres.

La concentració havia estat convocada pel Lobby de Dones i secundada per altres col·lectius feministes. El Lobby de Dones convoca aquest tipus d'actes cada vegada que es produeix un crim masclista, si bé són conscients que té «un valor solament simbòlic», en paraules d'una portaveu, Esperança Bosch.

«No podem quedar-nos a casa tranquil·lament sabent que avui hi ha dues nines que s'han quedat sense mare perquè un home no va acceptar que una dona li digués que no el volia», ha declarat Bosch. La portaveu ha qualificat l'ocorregut «d'intolerable» i ha recordat les 45 víctimes assassinades en casos de violència masclista aquest any.

Avui venim a retre homenatge a una dona que ha dit prou i li ha costat la vida», arrancava el manifest que ha llegit una de les cofundadores del Lobby de Dones, Àngels Fermoselle.

El manifest ha prosseguit lamentant que «mai es farà justícia, perquè l'única possible és tornar enrere un any i que mai na Sacri [la dona assassinada] hagués iniciat aquesta relació perniciosa».

A més, les organitzacions convocants han reivindicat «la necessitat d'educar des de la infància»; que la llei «protegeixi les dones i castigui els masclistes maltractadors»; i que la protecció de les dones «es posi en l'agenda política i es doti de pressupost suficient».

En particular, han alertat que els Jutjats de Violència contra les Dones «estan desbordats per falta de personal». De fet, un d'aquests Jutjats va haver de ser suspès de repartiment a Palma per la falta de funcionaris aquest any.

A més, les organitzacions feministes han apel·lat a la societat com a «agent actiu» per rebutjar i alarmar-se de tota actuació masclista.

Assassinada al lloc de feina

Els fets van ocórrer poc abans de les 17:00 hores d'aquest divendres. L'home es va dirigir al local comercial del carrer Aragó de Palma, on la víctima es trobava treballant, i la va apunyalar. Segons va informar la Policia, li va pegar diverses ganivetades al pit amb un arma blanca molt gran.

Després del succés, el sospitós, que té uns 45 anys i és vigilant de seguretat, va fugir i després va ser detingut al carrer Lledoner, molt proper al lloc dels fets.

Fins al lloc es van desplaçar una ambulància bàsica i una altra avançada del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) 061. Els efectius sanitaris varen practicar maniobres de reanimació cardiopulmonar a la víctima però, malgrat els esforços, no la varen poder estabilitzar i va morir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.