Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca ret homenatge a l'arquitecte Josep Ferragut

25721
Imatge de l'homenatge a l'arquitecte Josep Ferragut celebrat aquest dissabte a Palma. | Consell de Mallorca

El Consell de Mallorca ha fet oficial, aquest dissabte, el nomenament de Josep Ferragut com a Fill Predilecte de l'Illa de Mallorca. En aquest sentit, s'ha celebrat un acte d'homenatge a l'Església de la Verge dels Àngels de la Porciúncula de Palma, on s'ha descobert un retrat de l'arquitecte.

Durant l'acte, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha defensat que la Mallorca actual seria molt diferent sense la seva obra. «Encara que la seva figura sovint s'ha vist eclipsada per altres arquitectes, va ser un revolucionari de l'urbanisme que no va dubtar a fer publica la seva disconformitat amb l'arquitectura i l'urbanisme que en aquell moment eren considerats progressistes i moderns», ha valorat el president.

Així, Ensenyat ha qualificat a Ferragut com «el millor arquitecte mallorquí de la segona meitat del segle XX». L'acte oficial de proclamació com a Fill Predilecte ha tingut lloc a l'església de la Porciúncula, coneguda com l'església de cristall, dissenyada pel mateix Ferragut en 1964. El cant de l'Escolania dels Blauets de Lluc ha conclòs l'acte d'homenatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.