Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fundació Gabriel Alomar debat sobre les «incògnites» de les eleccions de 2019

25713
Desenes de persones han assistit a la conferència del politòleg Pablo Simón. | PSIB-PSOE

La Fundació Gabriel Alomar ha celebrat aquest divendres una conferència sobre la campanya electoral per les eleccions del 2019, a càrrec del politòleg Pablo Simón. L'acte ha començat amb un minut de silenci en memòria de Sacramento, la dona assassinada per violència masclista a Palma.

La trobada, celebrada a la seu d'UGT, s'ha centrat en l'anàlisi de la situació política actual i en «els reptes que les formacions polítiques hauran d'afrontar per a la pròxima campanya electoral, així com les perspectives i les incògnites amb les quals l'afronten».

Simón ha defensat davant l'auditori que estam vivint «un temps excepcional en la política», amb «campanyes cada vegada més simbòliques i amb més dificultat d'acotar-les en el temps».

Dins aquesta «campanya electoral permanent», el conegut politòleg ha exposat exemples de com les distintes formacions polítiques intenten encertar amb el seu missatge electoral, tenint en compte el creixent interès de la ciutadania en la política. «Curiosament, i a diferència de la resta de països, la participació a Espanya està augmentant de cada vegada més».

De cara al futur, Simón ha pronosticat que «ja no importa qui queda primer i segon a les votacions, sinó qui suma més esforços i suports per poder governar».

Finalment, el politòleg natural de la Rioja ha defensat la importància i la utilitat del vot en tant que «és el sistema més igualitari en la societat i una de les principals lluites que ha tengut la classe obrera per aconseguir-lo tal com està establert avui dia».

L'acte ha estat presentat pel director de la Fundació Gabriel Alomar, Javier de Juan, i el vicepresident, Cosme Bonet. També ha comptat amb la presència de la presidenta de la fundació, Francina Armengol, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.