Setmanari d'informació local - 138 anys

Ramon Esono: «Espanya va ser colonitzadora del meu país i ara fa passes enrere com la llei mordassa o l'aplicació de l'article 155»

25711

Ramon Esono Ebalé (Micomeseng, Guinea Equatorial, 22 de novembre de 1977) ha rebut, aquest divendres vespre a Alaró, el premi 'Veu Lliure' del Pen Català.

Ramon Esono Ebalé que va publicar el llibre 'La Pesadilla de Obi', ha denunciat els abusos del règim d'Obiang a Guinea Equatorial, les eleccions adulterades, la persecució als opositors polítics i l'empresonament dels dissidents, que ell mateix va patir.

Ramon Esono Ebalé ha declarat que l'estat espanyol ha patit «retrocessos» com la llei mordassa o l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

«Espanya va ser colonitzadora del meu país i ara fa passes enrere com la llei mordassa o l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, la mort de migrants a la frontera sud o la pujada de l'extrema dreta».

El dibuixant guineà ha dedicat el premi a les seves germanes que es varen mobilitzar per fer arribar el seu cas a l'opinió pública internacional quan Esono va ser empresonat pel règim dictatoria de Teodoro Obiang.

L'autor premiat, que tot i que viu lluny del seu país, no té la condició de refugiat, s'ha definit com un privilegiat per haver pogut sobreviure a una situació que altres compatriotes seus no ho han pogut fer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.