Setmanari d'informació local - 138 anys

Maria Gràcia Salvà serà la nova directora del Museu de Mallorca

25675

La historiadora de l'art Maria Gràcia Salvà Picó ha estat la persona triada com a nova responsable de la direcció del Museu de Mallorca després del concurs convocat per la Conselleria de Cultura.

Segons ha informat la Conselleria, Gràcia Salvà en el seu projecte detalla les set línies mestres en què es guiarà el Museu de Mallorca. En primer lloc, quant a l'atenció al públic, es proposa incrementar el nombre de visitants locals i no locals, oferint una programació més diversificada perquè d'aquesta manera es pugui ampliar el nombre de ciutadans interessants a conèixer l'equipament cultural i el seu fons.

La segona línia que proposa Salvà en el seu projecte és l'actualització de les visites educatives al Museu, és a dir, estudiar la manera per incloure les noves tecnologies en el museu, per exemple a través d'una aula virtual tutoritzada. La tercera línia és la relativa a les exposicions, la documentació i la recerca, en aquest sentit Salvà proposa, quant a l'exposició permanent de les col·leccions, contextualitzar-la històricament i explicar-la des de diferents perspectives disciplinàries com poden ser l'arqueologia, la literatura o les arts plàstiques.

En la quarta línia, relativa a la conservació i la restauració, la nova directora proposa actuar de forma prioritària per resoldre els problemes existents actualment, així com executar protocols d'actuació interna de conservació preventiva. La cinquena línia gira entorn de repensar la comunicació exterior del Museu de Mallorca per fer-la més àgil i més accessible al públic en general.

El sisè punt que proposa Salvà és garantir l'accessibilitat a l'equipament com una de les grans prioritats, oferint mesures de suplència individualitzada dirigides a persones amb discapacitat visual, auditiva, psíquica i motora. Finalment, quant a l'àrea de reserva on es diposita el material arqueològic, Salvà proposa estudiar com està actualment per poder millorar el seu emmagatzematge.

En conclusió, allò que vol dur a terme la nova directora és que «el Museu de Mallorca sigui un lloc de referència de la identitat cultural de les Balears, un espai de concòrdia on tengui cabuda tots els professionals i on l'harmonia regni entre els seus treballadors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.