Setmanari d'informació local - 138 anys

Ecologistes demanaran a Madrid que segueixin la llei pionera de les Balears en gestió de residus

25673

Un dels representants de la campanya 'Per una Mar Sense Plàstic', Daniel Gálvez, es desplaçarà des de Mallorca fins a Madrid amb bicicleta i duguent una mostra real dels deu productes de plàstic d'un sol ús més abandonats en costes i platges amb la finalitat d'exigir que es deixin d'utilitzar.

Segons ha informat la campanya, les Balears estàn a prop d'aprovar una Llei de Residus que s'està convertint en «tot un referent, ja que defensa els mateixos principis i eines que des de la UE volen engegar-se per acabar amb els productes de plàstics d'un sol ús més abandonats en costes i platges».

És per això que les entitats de la campanya 'Per una Mar Sense Plàstic' volen traslladar aquest missatge fins a Madrid perquè Espanya tengui una postura «igual d'ambiciosa» respecte a aquesta matèria.

«Per a mi és un orgull representar a les entitats i portar aquest missatge simbòlic en forma d'ampolles, taps, bosses, escuradents, embolcalls i altres productes d'un sol ús perquè Espanya segueixi l'exemple del que s'està fent a les Balears», ha declarat Gálvez, que ha recollit aquests residus a la platja de Ciutat Jardí i el Torrent de Mal Pas de Palma.

El viatge ha estat batejat com el #TourSinPlástico i durant tota la setmana vinent, coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, passarà per València, Utiel, Alarcón, Tarancón i Madrid, on Gálvez té previst arribar el divendres 23 de novembre i fer lliurament dels residus que les Balears.

Els representants de l'Aliança Residu Zero lliuraran els residus balears del #TourSinsPlástico al Ministeri de Medi ambient de Madrid per animar als representants estatals a replicar l'exemple balear en tot l'Estat.

Les entitats de 'Per Una Mar Sense Plàstic' han presentat el #TourSinPlástico en la fira de Dijous Bo d'Inca, on durant dos dies han estat acceptant la devolució d'envasos de begudes a canvi de 10 cèntims en la seva màquina de tornada d'envasos i així emular el funcionament del Sistema de Dipòsit, una de les mesures més eficaces inclosa en la Llei de residus balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.