Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reserves hídriques de les Balears es mantenen al 56 % tot i les precipitacions registrades

25663

Les reserves hídriques de les Balears es mantenen en el 56 per cent a l'octubre ja que, tot i les nombroses precipitacions registrades, l'alta intensitat de les pluges ha impedit que part de l'aigua s'infiltrés en els aqüífers.

Segons ha detallat en un comunicat aquest dijous la Conselleria de Medi Ambient, Mallorca, de fet, amb les reserves al 57 per cent, ha perdut un punt respecte del mes passat.

Per la seva banda, Eivissa manté un nivell del 46 per cent, mentre que Formentera i Menorca han experimentat increments de cinc i nou punts percentuals, fins al 60 i el 50 per cent, respectivament.

Des del Govern han explicat que una bona part de l'aigua no s'ha infiltrat a causa de l'alta intensitat de les precipitacions. No obstant això, han afegit, la resposta dels aqüífers mai no és automàtica, de manera que és previsible que les estadístiques del mes de novembre indiquin una major recuperació.

L'escenari, pel que fa a l'índex de sequera, és el mateix que al setembre: les unitats de demanda (UD) de Menorca, Manacor-Felanitx, Tramuntana Nord i Eivissa es mantenen en prealerta. La resta es troba en situació de normalitat.

En comparació amb octubre de 2017, la situació és semblant, encara que en les UD d'Artà, Manacor, Tramuntana Nord i Tramuntana Sud la situació ha millorat. Si es comparen les dades amb les de fa dos anys, la situació és millor excepte a Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.