Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca: «Amb el REB ha acabat el temps de les promeses, volem veure la lletra petita»

25651

MÉS per Mallorca ha assegurat «estar a l'espera de llegir la lletra petita i d'una explicació aquí i no des de Madrid» dels compromisos sobre el REB que segons la presidenta del Govern ha assolit Pedro Sánchez.

El portaveu de la formació, Guillem Balboa, ha assegurat que no s'entén «que es fixi una data tal laxa com el 2019, quan estàvem parlant d'aprovar-lo el novembre de 2018 per a què entràs en vigor l'1 de gener següent». Balboa ha advertit que no consentiran que es doni llargues a les Balears per a no perjudicar el resultat de Susana Díaz a les eleccions andaluses. «Podem donar marge de negociació, però amb una data d'aprovació concreta», ha concretat Balboa.

A més, el portaveu de MÉS per Mallorca ha recordat que el REB és la norma que ha de compensar els costos de la insularitat segons marca la pròpia Constitució espanyola. «Afirmar que estarem en la mitjana estatal d'inversions està bé, ho aplaudim després de dècades de maltractament, però no és cap compensació: no menystenir els ciutadans de Balears hauria de ser l'obligació l'Estat amb o sense REB; el que volem d'un REB és inversions especials per la nostra condició d'illes», ha assegurat Balboa, qui també ha recalcat la necessitat d'aclarir les compensacions fiscals i les ajudes al transport de mercaderies, alhora que ha mostrat escepticisme sobre els convenis «que sovint s'acaben incomplint».

«Esperarem a veure la proposta per escrit i mantenim la confiança en les negociacions que s'estan duent a terme des del Govern, però tant com a partit com a membres de l'Executiu recordam que aquesta confiança anirà sempre acompanyada de la màxima exigència en un tema clau per a la ciutadania d'aquest país"», ha conclòs Balboa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.