Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern posarà a disposició de les entitats un document que servirà com a protocol d’atenció sanitària a persones trans

25647

El Govern preveu posar d’aquí poc a la disposició de les entitats interessades un document de treball que servirà per establir les bases del nou protocol d'atenció sanitària a les persones transsexuals a les Balears.

Així ho ha anunciat el coordinador del *IbSalut en la matèria, Oriol *Lafau, durant la reunió del Consell *LGTBI aquest dimecres, segons ha informat la Conselleria de Presidència.

El nou protocol haurà de ser un "marc de referència per al tractament normalitzat de la diversitat sexual i de gènere" d'aquest col·lectiu.

D'altra banda, el *Govern ha informat de la reducció de les llistes d'espera de dones transsexuals que estan pendents de la intervenció de canvi de sexe i del futur traspàs de les funcions i serveis relatius a polítiques *LGTBI als *Consells *insulars.

Es preveu que el traspàs es faci efectiu el gener de 2019 i implicarà que cada administració insular assumeixi les polítiques que impliquen més proximitat amb la ciutadania -atenció, accions de suport a la participació social del moviment *LGTBI, mesures per a la integració de la perspectiva de gènere i de promoció de la igualtat en l'administració, formació i sensibilització, o activitats de foment-.

Per la seva banda, la Comunitat Autònoma continuarà exercint les funcions de coordinació i més generals de sensibilització i formació en polítiques *LGTBI.

Durant la reunió, també s'han tractat altres temes com la presentació de projectes de les entitats del Consell *LGTBI, que han rebut suport del *Govern per a la seva realització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.