Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal creu que s'aixecaran les mesures cautelars en relació a l'erradicació de cabres a es Vedrà

25643

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha assegurat aquest dimecres estar «convençut» que s'aixecaran les mesures cautelars decretades en relació a l'erradicació de cabres a es Vedrà (Eivissa) i ha reconegut que, depenent de quan es produeixi l'aixecament d'aquestes, l'operatiu pot ser «molt divers».

Vidal ha recordat a Formentera la «responsabilitat» de l'Executiu a l'hora de solucionar els impactes mediambientals que generen les cabres sobre les espècies endèmiques d‘es Vedrà. «Aquest impacte, no ha d'existir», ha insistit Vidal, qui ha explicat que a causa de mesures judicials es va paralitzar l'actuació d'erradicació de cabres prevista.

El conseller ha assegurat estar «convençut» que s'aixecaran les mesures cautelars i després analitzaran la situació i determinaran com actuar. A més, ha insistit que s'està a l'espera d'una resposta judicial i ha reiterat que «l'única cosa que fa el Govern és constatar l'impacte provocat per les cabres, ja que l'illot va florir, es va recuperar després de les accions d'erradicació de 2016».

Així mateix, ha declarat que en els sistemes insulars les espècies invasores són una «pèrdua de biodiversitat, una amenaça constant». El conseller ha recordat que el Govern ha actuat amb èxit en l'erradicació de la vespa velutina, afirmant que a escala estatal no s'aconsegueixen resultats en aquest sentit, mentre que a les Balears que s'han aconseguit.

A Formentera, ha dit, s'estan plantejant escenaris per a l'erradicació de serps, que estan generant un fort impacte mediambiental sobre la biodiversitat de l’Illa, i en l'illot d'es Vedrà també existeix el problema amb les cabres que ha generat un impacte sobre espècies endèmiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.