Setmanari d'informació local - 138 anys

Bon inici del Mallorca en el seu retorn a Segona

25581

La Segona Divisió del futbol espanyol afronta una nova temporada que es presenta com la més competida de l'última dècada. Molt portals d'apostes destaquen la igualtat de la Lliga 123 i aquests queden recollits en llocs com juegospalacio.

El futbol balear ha posat una altra temporada les seves esperances en el Real Mallorca, que en el seu retorn a Segona Divisió està complint amb bona nota. L'equip que dirigeix Vicente Moreno ha superat la primera cambra de competició amb bons resultats que l'han mantingut durant bona part d'aquest temps en zona de playoff. El Mallorca ha guanyat en les primeres jornades de la Liga 123 a candidats a l'ascens com Osasuna, i Cádiz. Fins i tot va aconseguir un meritori empat en el seu estadi davant la UD Las Palmas, una de les esquadres més fortes de la categoria de plata.

L'objectiu del Mallorca és sumar els cinquanta punts que assegurin la permanència i a partir d'aquí, plantejar cotes majors. El pas per Segona B obliga als mallorquins a no marcar-se reptes majors. El club del Iberostar té l'onzè pressupost de la categoria. Ha disposat de 6,9 milions per confeccionar la plantilla. Una bona xifra per un recentment ascendit. L'Elche, per exemple, que va aconseguir l'ascens a Segona amb el Mallorca la temporada passada, compta amb un límit salarial de 3,8 milions, tres menys. Aquestes diferències són abismals en alguns casos. Entre el Reus, el pressupost més baix, i el Màlaga, el més alt, hi ha 22 milions de diferència. El club balear ha començat la Lliga per damunt en la classificació d'altres clubs amb major disponibilitat econòmica com Cadis, Almeria, Oviedo, Tenerife, Sporting i Osasuna.

La clau del conjunt de Moreno en aquest tram inicial de Liga ha estat el saber treure el màxim partit als seus gols. Abdón Prats i Lago Junior són les seves principals referències ofensives amb tres gols cadascun d'ells. Significa més de la meitat del total de punts anotats que porta l'equip després d'onze jornades. Superen al davanter Carlos Castro, que ha ficat un gol en sis trobades. Castro ha estat la principal inversió del club a l'estiu, ja que el Mallorca va pagar per la seva incorporació 400.000 euros al Sporting de Gijón. Els migcampistes Dani Rodríguez i Stoickovhan estat també algunes de les incorporacions importants del Mallorca per a la temporada 2018-2019.

Una competició en la qual el Mallorca també ha apostat fort aquest any és la Copa del Rei. Va aconseguir superar les dues primeres eliminatòria en eliminar a l'Oviedo i quedar exempt en la segona ronda. En la fase actual, ja davant un equip de Primera Divisió, el conjunt bermellón ha caigut per 1-2 davant el Reial Valladolid en la trobada d'anada. Serà capaç el Mallorca d'aconseguir les últimes rondes? Per als equips de Segona la competició copera té una sèrie de condicions que dificulten la seva trajectòria en aquesta competició. Lluny queda la final davant el Barcelona de 1998 o el títol collit en 2003 davant el Recreatiu de Huelva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.