Setmanari d'informació local - 138 anys

La Mesa Sectorial d’Educació concreta les novetats de la pròxima convocatòria d’interins

25557

La Mesa Sectorial d'Educació s'ha reunit aquest dilluns i ha tractat les novetats previstes en la propera convocatòria d'interins del curs 2019/20. S'han arribat a «importants acords a nivell de formació, de titulació i d'obligatorietat de triar les places per part dels candidats en el mes de juliol», han explicat des del Govern.

A més, la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha destacat que «avui s'ha fet un pas més en el camí cap a la creació d'un futur decret d'interins» que fixi aquests aspectes perquè «no canviïn a cada convocatòria i doni estabilitat als interins».

A l'inici de la reunió els representants del sindicat Unió Obrera Balear (UOB) han decidit aixecar-se de Mesa per la incorporació d'una modificació a l'esborrany la passada setmana.

Nous critertis de baremació

Tal com asseguren, un dels objectius de la Conselleria des de l'inici de la legislatura és tractar d'equilibrar la formació acadèmica i l'experiència docent per a l'accés dels interins a la funció pública. Per això i per equiparar experiència i formació, per primera vegada se separa la formació acadèmica de les activitats de formació permanent. Així, s'incrementa fins a un màxim de 30 punts la formació permanent i un màxim de 10 punts la formació acadèmica.

Cal destacar que també es contempla, entre les novetats, que només es valorin els mèrits assolits fins al 31 de desembre de 2018, és a dir a any acabat. D'altra banda, amb la finalitat de poder comptar amb tots els professors als centres a principis del mes de setembre, la nova convocatòria exigeix als candidats triar totes les places el mes de juliol, i no entre el mes de juliol i setembre, com es feia fins ara.

La Conselleria considera que amb aquest nou procediment serà més àgil i dinàmic cobrir totes les necessitats dels centres tant a l'inici de curs com amb les substitucions. D'altra banda, la nova convocatòria té previst que les anteriors borses es converteixin en una llista única que permet ordenar totes les places i equiparar tots els punts.

Fins ara els candidats podien optar a la borsa de mestres, professors de secundària, Formació Professional o professors de Règim especial. Ara tots els aspirants formaran part d'una llista única.

Suprimides les excepcions per impartir llengües

La nova convocatòria suprimeix les excepcions que es contemplaven en la passada convocatòria respecte als candidats a impartir assignatures lingüístiques. A partir d'ara els filòlegs i candidats que vulguin impartir assignatures lingüístiques i comptin amb estudis d'Humanitats o Ciències Socials i el nivell C2 de l'idioma, o el C1, amb la condició de treure el C2 en un termini màxim de dos anys, passen directament a l'annex 4.

Aquesta iniciativa té la finalitat de poder cobrir el dèficit de professors de llengües estrangeres que sofreix les Balears al llarg del curs. Cal fer esment que els nous criteris de baremació de la formació i l'obligatorietat de triar totes les places en el mes de juliol han aconseguit la unanimitat de tots els sindicats presents en la Mesa. I també que s'ha aprovat per majoria la creació d'una llista única per a tots els candidats interins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.