Setmanari d'informació local - 138 anys

Tur informa el Govern espanyol sobre les millores en els museus i demana «major inversió»

25555

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada per la directora general de Cultura, Joana Català, s'ha reunit aquest dilluns amb el Director General de Belles arts del Govern espanyol, Román Fernández-Baca, i li ha demanat major inversió en museus.

Segons ha informat la Conselleria, Tur ha posat en coneixement de Fernández-Baca les millores pressupostàries i de recursos de personal dels equipaments culturals, així com les novetats en la gestió del traspàs del Museu de Mallorca.

En aquesta ocasió, aquesta trobada ha servit per parlar de la gestió del Museu de Mallorca, de la secció etnològica de Muro i del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (MAEF). Així mateix, s'ha demanat al Ministeri espanyol que resolgui l'actual sistema de climatització de les sales de Belles arts del Museu de Mallorca que permeti estabilitzar les condicions ambientals de l'espai.

En concret, s'ha proposat la creació d'una comissió tècnica de treball entre el Ministeri de Cultura i la Conselleria i s'ha demanat que s'inclogui l'actuació en les peces afectades per la climatització del Museu de Mallorca al Pla Nacional de Conservació Preventiva de fons museogràfics.

Secció etnològica de Muro

D'altra banda, s'ha acordat pròximament una visita tècnica per part del Ministeri de Cultura al Museu de Mallorca i a la secció etnològica de Muro.

En relació amb la secció etnològica de Muro, Tur ha fet constar la necessitat amb urgència d'un nou projecte museogràfic i arquitectònic, ja que, actualment, el Museu compta amb un projecte museogràfic, que és necessari desenvolupar i que es pot dur a terme durant l'any 2019, bé amb recursos propis o bé amb el suport extern.

La consellera també ha informat al director general de l'augment de places en els equipaments culturals de les Balears, que ha incorporat durant aquest últim any i mig quatre places al MAEF i un total de 17 places en tots els centres culturals de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.