Setmanari d'informació local - 138 anys

Pau de Vílchez (UIB): «Els mitjans europeus transmeten un discurs xenòfob que no està justificat»

25499

El professor de Dret Internacional de la UIB, Pau de Vílchez, ha assegurat durant la seva intervenció en la VIII Jornada de Cooperació Sanitària de les Balears que els mitjans europeus «transmeten un discurs xenòfob que no està justificat i que alimenta la por». A més, ha lamentat «la tendència existent a criminalitzar la solidaritat».

A més de Vílchez, a la jornada han participat el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics, Mateu Tous; el director tècnic de l'organització, Joan Albert Segura; i el membre de l'organització d'emergències marítimes al Mediterrani (Proem-AID), Manuel Elviro.

Durant la seva intervenció, Tous ha considerat que la situació de moltes de les persones refugiades al món «és un dels drames més vergonyosos que viu la humanitat».

Així, ha assenyalat que tot i que les xifres oficials «parlen de 2.000 morts a la Mediterrània només al llarg de 2018, en realitat les dades són desconegudes i no es poden calcular amb certesa».

Per la seva banda, De Vílchez, ha dit que encara que els països amb més refugiats del món són Turquia (3,5 milions), Uganda (1,4 milions), i el Pakistan (1,4 milions), «Europa manifesta una obsessió per la seguretat que li està portant a multiplicar el seu pressupost per a controlar les fronteres i no respectar el Dret internacional d'asil».

El professor de la UIB ha comentat també «el fet que Espanya vengui armes que s'empren en guerres com la del Iemen és del tot contradictori amb el desig que no venguin a Europa», subratlla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.