Setmanari d'informació local - 138 anys

Boscana: «No m'havia passat mai tenir dues dones àrbitres, amb una ja basta»

25473

El Govern ha manifestat la seva repulsa davant les declaracions del president del club de bàsquet Iberojet Palma, Guillem Boscana, en relació a l'arbitratge de dues dones en un partit on competia el seu club i en les quals les va discriminar per raó de gènere.

«No m'havia passat mai tenir dues dones de tres àrbitres, crec que amb una ja basta», assenyalà Boscana. Per la seva banda, Des de l'Executiu, han celebrat la seva rectificació pública però, no obstant això, han expressat la seva «màxima repulsa» a aquest tipus d'actitud, i han mostrat el seu suport a les dues àrbitres en concret, i «a totes aquelles dones que en un determinat moment han sofert algun tipus de discriminació per raó de gènere».

Des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció general d'Esports, han assenyalat que treballen «per erradicar les actituds discriminatòries que es donen dins del món esportiu».

En aquest sentit, han explicat que han impulsat diferents accions de foment de la igualtat en l'esport vinculades al Programa 'Posam Valors a l'Esport' «des de la convicció que des de les institucions tenim la responsabilitat de treballar en aquest sentit».

Així mateix, s'han creat línies de subvencions específiques per a l'esport femení i durant 2018 s'han destinat més de 300.000 euros per garantir els drets de les dones dins de l'àmbit esportiu a través del foment de la igualtat.

En relació a aquest cas concret, des de fa temps la Conselleria treballa per a la prevenció d'aquest tipus d'actituds i per al pròxim any està previst la creació de la figura d'un coordinador de convivència per fer el seguiment i formació del programa '*Posam *Valors al l'*esport' i aplicar el futur protocol contra l'assetjament en l'àmbit esportiu, amb una partida de 100.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.