Setmanari d'informació local - 138 anys

Organitzen una jornada per retirar els munts de pedres col·locats en platges de Formentera

25471

Formentera acollirà dissabte 10 de novembre una jornada per retirar els munts de pedres col·locats a la zona d'es Trucadors, segons ha informat el Consell Insular que organitza aquesta iniciativa al juntament amb Gen-Gob i a la Conselleria de Medi ambient.

La jornada arrencarà a les 10.30 hores amb una xerrada informativa en el punt de trobada establerta, l'aparcament d'es Ministre, a Illetes. A la zona d'es Trucadors, els assistents retiraran «alguns dels nombrosos munts que hi ha i tractaran de retornar les pedres al seu lloc d'una manera ordenada i respectuosa amb l'entorn», ha dit la consellera de Medi ambient de Formentera, Daisee Aguilera.

Segons ha explicat, aquesta zona està situada al Parc Natural de ses Salines i és un espai «especialment fràgil» a causa de l'erosió a causa de l'onatge i al vent, sent «extremadament sensible» a qualsevol canvi.

Segons Aguilera, l'increment en el nombre de visitants, sumat a la moda de crear escultures de pedres, «accelera considerablement els processos erosius naturals i propicia la futura desaparició d'aquesta part de l'Illa».

Així, la consellera ha reiterat que cal conscienciar a la població sobre la importància de no alterar un espai tan sensible, intentant retornar la zona al seu estat natural. Els interessats a participar en la jornada podran dirigir-se el dissabte a les 08.30 hores al port d'Eivissa, obtenint els desplaçaments entre illes gratis, així com el trasllat fins a Illetes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.