Setmanari d'informació local - 138 anys

Les llicències de lloguer turístic ja atorgades no necessitaran la certificació energètica B

25419

El Consell s'ha compromès aquest dimarts al fet que les llicències de lloguer turístic no necessitaran la certificació energètica B, tal com ha informat l'Associació d'Habitatges Turístics de Balears (Habtur).

Després d'una reunió amb la consellera insular de Territori, Mercedes Garrido, des d'Habtur han assegurat que aquesta s'ha compromès al fet que solament hauran de complir amb aquesta certificació els habitatges unifamiliars a les quals els atorgui la llicència d'ETH a partir de dia 1 d'agost de 2020.

El president d'Habtur, Joan Miralles, ha manifestat que «és tranquil·litzador» veure que «malgrat les interpretacions errònies» d'altres membres del Consell, «finalment s'ha esclarit el tema i les llicències que ja estan en vigor no hauran de sotmetre's a aquest requisit de molt difícil compliment».

En aquest sentit, des de la patronal recorden que així i tot, les noves llicències que s'atorguin amb l'entrada en vigor del Pla d'intervenció d'àmbits turístics (PIAT) tendran «molt difícil» aconseguir la certificació tipus B, ja que «estam parlant d'habitatges gairebé 100% autosuficients».

Des d'Habtur, també agraeixen al PI i al PP que demanin en el proper ple del Consell perquè no hi hagi dubtes sobre aquest tema en cap sentit. Actualment la certificació energètica requerida per la Llei del Turisme de les Balears és la F o D depenent de l'any de construcció de l'habitatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.