Setmanari d'informació local - 138 anys

La formació municipalista 'La Valldemossa que Volem' celebra el 20è aniversari

25417

La formació municipalista 'La Valldemossa que Volem' celebra aquest dissabte 10 de novembre el seu 20è aniversari a la plaça Pública a partir de les 17:30 hores.

«Fa dues dècades el poble de Valldemossa va sortir al carrer per defensar l'entorn natural dels especuladors, ara ens tornarem a retrobar per valorar els resultats de la lluita», han apuntat des de l'organització.

Igualment, han assenyalat que per celebrar-ho, hi haurà menjar, música, projeccions i torradores on cadascú podrà dur el que vulgui per torrar.

Orígens de 'La Valldemossa que Volem'

Els orígens de l’agrupació d’electors 'La Valldemossa que Volem' es remunten al setembre de l’any 1998, quan un grup de veïnats començaren a recollir firmes per aturar la macrourbanització i el camp de golf prevists a Son Ferrandell, que haurien duplicat la població de Valldemossa i destruït un dels paratges més valuosos del nostre municipi.

Aquest grup de persones es constituïren com a col·lectiu, 'La Valldemossa que Volem', per tenir més legitimitat i força per presentar les seves queixes a l’Ajuntament. Lamentablement, els governants no en feren cas.

El 13 de setembre de 1998 hi hagué una manifestació històrica, que recorregué els carrers de Valldemossa per mostrar el rebuig al golf i la macrourbanització de Son Ferrandell. Unes dues-centes persones acudiren a la convocatòria feta pel col·lectiu 'La Valldemossa que Volem'. Els mateixos dies es varen recollir 3.400 firmes, més de 400 del poble (que aleshores tenia aproximadament 1.600 habitants).

Quan s’acostaven les eleccions de juny de 1999 decidiren entrar a l’Ajuntament de Valldemossa per seguir fent feina des de la institució. Així que un grup de persones que havien participat des del principi en el projecte de 'La Valldemossa que Volem' es constituïren com a agrupació d’electors. D'aquesta manera, es convertiren en la primera candidatura independent i progressista a Valldemossa. Es defineixen com una agrupació progressista, democràtica, ecologista i nacionalista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Moncaira, fa mes de 5 anys

Han fet. Feina de sa.bons

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente