Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat defensa la limitació de les superfícies comercials a l'Illa per protegir «el comerç tradicional»

25415

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha defensat aquest dimarts la decisió d'establir una superfície comercial màxima a l'Illa, recollida en el nou Pla d'Equipaments Comercials (Pecma), perquè «les grans superfícies comercials provoquen la saturació de cotxes i l'abandó del comerç tradicional de l'Illa».

«Ens hem de decantar cap a un model o un altre i és important fer un tipus de reglamentació que faci difícil que es puguin construir noves superfícies comercials a Mallorca», ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació durant la seva visita a la World Turism Market (WTM) de Londres.

Així mateix, ha recordat que el Pecma és un document que s'ha estat treballant des de principis de legislatura amb la finalitat de «posar ordre dins del tema de les grans superfícies des d'una perspectiva urbanística».

En aquesta línia, ha assegurat que aquesta iniciativa seguirà la seva tramitació normal encara que hi hagi algun tipus de recurs per part d'alguna entitat «com ja va haver-hi en un primer moment quan es va produir la moratòria» i ha insistit que han estat «molt escrupolosos en l'aplicació d'aquesta norma estrictament urbanística».

Superfície comercial màxima

Ensenyat ha fet aquestes afirmacions després que el dilluns el Consell anunciés l'establiment d'una superfície comercial màxima de 40.000 m2 per a les zones classificades com a nivell 1, en el qual s'inclou Palma, dins del Pecma.

D'aquesta manera, la Institució insular replanteja la seva proposta inicial -que no establia cap limitació genèrica per a la zona de Palma- després d'incorporar al·legacions i mantenir converses amb els grups polítics de la institució.

El nivell 1 recull l'àrea de major activitat de l'illa, tant en població, serveis i accessibilitat. La superfície màxima dels equipaments comercials en aquesta zona es limita a 40.000 m2, «com a conseqüència de l'impacte sobre el sistema de mobilitat».

El Consell va apuntar que l'objectiu del Pla és fixar criteris per establir un model territorial comercial a l'illa «centrat en la protecció del medi ambient, l'ordenació del territori i la protecció dels consumidors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.