Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB avisa que l'amiant de les naus cremades a Marratxí el 2017 continua degradant-se

25397

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha avisat que l'amiant de les naus industrials cremades a Marratxí al novembre de 2017 continua degradant-se, fet que suposa un perill per la «constant emissió de partícules».

Segons han recordat, al novembre de 2017 un incendi va afectar 10 naus industrials del polígon de Marratxí. Les cobertes d'aquestes naus eren, la majoria d'elles, fetes de ciment amb amiant (el que es coneix com fibrociment).

Així, assenyalen que desconeixen que si en aquell moment es va fer algun mesurament de la concentració de fibres d'amiant en l'aire a les quals varen estar exposats, tant els treballadors involucrats en l'extinció d'incendis, com la població veïna, entre les quals es troben una escola i un centre de salut.

Segons sospita el GOB les partícules d'amiant -que estan relacionades amb un major risc de càncer de pulmó- de les plaques de fibrociment de la coberta es varen alliberar a l'ambient quan es va desplomar part de les cobertes.

D'aquesta manera, la situació en què es troben a dia d'avui les restes de les naus industrials cremades suposen «un perill constant d'emissió de partícules d'amiant per deteriorament dels materials incendiats».

Per això, des del GOB han reclamat a la Conselleria de Medi Ambient i la de Salut aquest estiu, sense rebre resposta, que es faciliti informació de les mesures que es varen prendre en l'incendi i que es realitzi una avaluació de l'estat actual i que es retirin les restes de l'incendi, entre altres mesures.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.